De hele wereld staat op zijn kop en dat heeft zo zijn voordelen. Het leuke van een wereld die op zijn kop staat is namelijk dat mensen weer creatief worden en gaan nadenken over wat ècht belangrijk voor ze is. Ook heb je ineens een mand vol redenen om niet aan alle verwachtingen te moeten voldoen. En als je dan net nu ten huwelijk bent gevraagd…kun je dus helemaal (nou ja bijna helemaal) los gaan op jouw perfecte huwelijksfeest! Wat kan allemaal wel, wat wordt hip, kortom; Hoe zal een bruiloft eruit zien als je gaat trouwen in 2021?!

1. De gasten

Niemand zal zich het komende jaar heel comfortabel voelen in grote gezelschappen. Daarnaast is onze wereld kleiner geworden en heb je een soort natuurlijke selectie in je vriendengroep gehad. Een huwelijksfeest anno 2021 zal in kleinere gezelschappen gevierd worden. Een intieme groep die het hele feest meemaakt of juist meerdere feestjes, één voor je familie, één voor je vrienden, één voor je sportvrienden etc. De vraag wordt dus wat wil je met wie delen? Het voordeel van een klein gezelschap is dat je alle tijd voor je gasten hebt en dat je extra kunt uitpakken. Mooie wijnen, lekker eten, samen overnachten, rijke decoratie …je kunt het zo maken als jij wilt!

2. De locatie (s)

Omdat je gezelschap kleiner is, hoef je niet meer te kiezen voor een grote feestzaal, maar kun je prima gaan voor dat leuke restaurantje op de hoek of de tuin van je ouders. De keuze is reuze dus. Je kunt ervoor kiezen je huwelijk te vieren met 1 select groepje, op een mooie intieme locatie. Een andere optie is; meerdere feestjes! Maak er een weekend van met een pre-diner thuis, de dag erna trouwen met de “inner crowd”, ’s middags een receptie voor collega’s en ’s avonds dansen met je vrienden, het hele feest sluit je de dag erna af met een brunch om nog heel even na te genieten. De trend zal wel zijn om dicht bij huis te blijven. Dat is ook wel zo duurzaam en super relaxed natuurlijk!

3. De jurk

De jurk blijft voor 90% van de bruiden wit natuurlijk. Ik zie een terugkeer van de simpele jurk, mooie klassieke lijnen en soepele stoffen. Ook in jurken-land heeft duurzaam zijn intreden gedaan. En terecht! Want er zijn zoveel mooie vintage jurken, die echt een tweede leven verdienen! Maar ook de grote merken gaan mee met deze trend. Zo heeft Jesus Peiro een jurk gemaakt van gerecyclede plastic flessen uit de oceaan.  Geef je meerdere feestjes? Dan is dit ook een prima excuus voor meerdere outfits! Een klassieke jurk, een hippe jumpsuit of een tule rok in een hippe kleur…de laatste 2 kies je natuurlijk zó dat je ze vaker aankunt.

4. Decoratie

Duurzaam en groen is zeker een trend die nog groter zal worden in 2021.  Een vintage jurk, lokale producten, locaties met weinig reisafstand etc. En dit zien we ook terug in de styling. Locaties die zelf al rijk gedecoreerd zijn, aankleden met veel groen, bloemen en warme kleuren. Tafels dekken met een mooi servies, dat je daarna zelf gaat gebruiken, uitnodigingen en menukaarten van ecologisch verantwoord papier etc.

Er is dus nog steeds heel veel keus, ook in een bewustere 1,5 meter samenleving! Kun je wel wat hulp gebruiken? Stuur me dan een berichtje!