Je hebt iets te vieren, je verjaardag, een diploma, een housewarming etc. en je wil dus een feestje geven! Het liefst wil je dit thuis doen, maar hoe zorg je er nu voor dat je zelf niet de hele avond aan het rennen bent? En hoe maak je dit feestje nu net wat specialer dan een doorsnee feest?

  1. Zorg voor een bar!

Maak in je keuken een bar waar mensen zelf hun drankje kunnen maken. Vul de koelkast met wijn, bier en frisdrank. Regel een koelbox en vul deze met ijsblokjes en maak een cocktail hoek. Leg de eerste gasten uit dat ze zelf hun drankje moeten pakken en de rest volgt vanzelf.

  1. Eten!

Zorg voor genoeg snackjes en verdeel die over de avond. Zet een basis neer van chipjes, dipjes, nootjes etc. Als de avond vordert doe je bijvoorbeeld minipizza’s of worstenbroodjes in de oven, maar je kunt het jezelf ook makkelijk maken door bij de plaatselijke snackbar een bittergarnituur te bestellen. Heb je een tuin of balkon, zet de barbecue aan! Er is altijd iemand die het heerlijk vindt om bij de bbq te staan en mini hamburgers op de late avond zijn zeker een succes!

  1. Servies

Je kunt natuurlijk wegwerpservies kopen, maar je kunt ook nieuw glaswerk inslaan. Zo heb je zelf je servies weer aangevuld en wijn uit een wijnglas drinkt toch echt lekkerder dan uit een plastic bekertje. Geef je vaker een feestje? Dan kun je ook een feestservies aanschaffen. Verzamel borden, schalen en bestek bij een kringloopwinkel of bij je oude tante uit de kast en bewaar deze op zolder. Het staat leuker en is ook nog eens hartstikke duurzaam.

  1. Maak een Play list.

Denk vooraf na over de muziek. Maak zelf een Play list voor de hele avond. Begin met rustige muziek en bewaar de meezingers en dansplaten voor later op de avond. Zet je laptop neer, zodat gasten zelf hun favoriete nummer kunnen opzetten.

  1. Betrek je buren bij je feest.

Misschien wel de belangrijkste tip voor het doen slagen van je feestje! Vertel je buren dat je een feestje geeft of beter; nodig ze uit! Zo voorkom je dat je nog een week met bosjes bloemen door de straat loopt en dat je feest vroeger eindigt dan gehoopt!

Inspiratie nodig of laat je de organisatie toch liever aan een professional over? Bezoek mijn website of instagram!