Of je nu gaat trouwen, 50 jaar wordt of een event voor je klanten organiseert, een dresscode is naar mijn mening altijd een goed idee!

Het geeft je feest uitstraling!

Een dresscode geeft je feest de uitstraling die jij voor ogen hebt en je gasten weten wat ze kunnen verwachten.  Door de juiste dresscode te kiezen, style je je feest dus ook meteen. Zeker als je een themafeest geeft! Is jouw thema bijvoorbeeld ‘Venitiaans carnaval’, dan zijn je gasten het decor! Houd hier ook rekening mee bij de aankleding van de locatie.

Het zorgt ervoor dat mensen zich verdiepen in jouw event.

Organiseer je een event dan is een dresscode ook een manier om je gasten al vooraf bewust met jouw event bezig te laten zijn. Neem je de dresscode een beetje serieus, dan zal je je toch in het evenement moeten verdiepen. Je bezoekt de website, leest de uitnodiging nog een keer door etc.

Het stelt je gasten gerust.

Voor veel mensen is het vaak geruststellend als ze weten wat ze moeten dragen. Het is nooit leuk om under- of juist overdressed ergens binnen te stappen. Een dresscode geeft een kader en iedereen kan daar zijn eigen invullen aan geven. Ook verbindt het je gasten en en het is vaak meteen een mooi gespreksonderwerp. Hou er wel rekening mee dat niet iedereen enthousiast meedoet. Sommige gasten zullen zich er niet comfortabel bij voelen of zullen geen kleding willen aanschaffen. Zorg dan ook dat de dresscode haalbaar is voor je gasten.

Moet ik mij altijd aan een dresscode houden?

De andere kant van het verhaal is; in hoeverre moet ik mij houden aan de dresscode? Het leukste is natuurlijk om mee te doen! Doe het wel op een manier die bij jou past. Is het thema Star Wars? Dan kun je jezelf in een super strak futuristisch pak hijsen, maar je kunt ook een Star Wars T-shirt aantrekken en een zwaard meenemen. Verdiep je vooraf in de dresscode.  Google en pinterest bieden uitkomst, maar wees vooral creatief!

Op zoek naar inspiratie? Bezoek mijn website of neem een kijkje op mijn Instagram.