Je bruiloft is meestal toch wel het kostbaarste feestje in je leven. Financieel, maar ook zeker emotioneel! Je wil graag dat de belangrijkste mensen in je leven erbij zijn, je spaart ervoor, leeft ernaar toe en je wil natuurlijk gewoon volop kunnen genieten van deze dag! Helaas zijn er altijd wel een paar onzekere factoren in je plan. Gelukkig kan een bruiloftsverzekering je tegen een aantal van deze beschermen! Ik zou er dus ook zeker één afsluiten, want er is weinig zo zuur als een bruiloft vieren in verdriet of met een financiële strop in je achterhoofd! Nog niet overtuigd? Hieronder de 4 belangrijkste redenen om je bruiloft te verzekeren!

1. Ziekte of overlijden van een familielid of vriend.

Over het algemeen wil je graag dat je ouders, grootouders, broers en zussen en beste vrienden jouw huwelijksfeest meemaken. Dus wat doe je als er vlak voor jouw dag iets gebeurt waardoor dit niet kan. Verplaats je dan je huwelijk of laat je het toch doorgaan? Verplaatsen is vaak niet kosteloos, maar door laten gaan is feesten met een knop in je maag. Allebei niet ideaal. Bijna alle bruiloftsverzekeringen dekken annulering door ziekte of overlijden van de genodigden. En dat maakt de keuze voor verplaatsen ineens wel een hele fijne optie!

2. Faillissement van (één van) de geboekte locaties

Realiseer je goed dat de horeca het moeilijk heeft. Nu, maar het komende jaar ook zeker. In alle horeca wordt met passie en liefde heel hard gewerkt, maar een beetje winst maken was voor de meeste zaken al een hele uitdaging. Nu iedereen niet op volle capaciteit kan draaien, maar wel extra kosten moet maken is het de passie voor het vak die de meeste bedrijven draaiende houdt. Elk bedrijf moet echter ook zijn rekeningen betalen en dat gaat helaas niet met alleen passie. Als de locatie waar jij je feest viert failliet gaat, ben je bijna altijd je aanbetaling kwijt en moet je ook nog op korte termijn een nieuwe locatie vinden. Dit is dus echt een serieuze kostenpost, waar ik in deze tijd geen risico op zou durven nemen!

3. Schade

Een ongeluk zit in een klein hoekje en je zult niet de eerste bruid zijn met een scheur in haar jurk of een deuk in die super toffe trouwauto. Ook dit dekt een verzekering meestal. Maar ook schade aan huwelijkscadeaus of de band die afzegt is vaak gedekt.

4. Weer

Je droomt natuurlijk van een feest met mooi weer en als het dan regent is dat zuur. Als ik heel eerlijk ben, heb ik nog nooit meegemaakt dat een bruiloft tegenviel door het weer. Zelfs die feesten die in de grootste zomerstorm gevierd zijn, zijn altijd een succes zolang je dierbaren mee feesten. Toch kan weer zo’n groot stresspunt voor bruidsparen zijn, dat ze zich hiertegen willen verzekeren. Als dit rust geeft, moet je dit natuurlijk zeker doen!

Heb je nog vragen over dit onderwerp of wil je advies over jouw bruiloft? Neem gerust contact met mij op!

Voor meer tips volg mij op instagram @kirschevents.nl.